Banja Luka: SDS pokrenuo peticiju da se program reformi dostavi u NS RS (VIDEO)

December 9, 2019, 7:41 pm

Srpska demokratska stranka pokrenula je građansku inicijativu pod nazivom „Imam pravo da znam!“ u svim gradovima i opštinama RS sa ciljem prikupljanja potpisa građana za javnim objavljivanjem Programa reformi BiH koji je Predsjedništvo BiH usvojilo. Takođe, traže i sazivanje posebne sjednice NS RS koja prije slanja navedenog dokumenta u sjedište NATO-a u Brisel treba da da svoj stav.

Potpisivanje peticije, koje će trajati do kraja sedmice, danas je počelo u Banjaluci. Svi građani koji svojim potpisima žele dati podršku navedenoj inicijativi mogu to učiniti ispred glavne Pošte u centru grada.

Smatramo da imamo pravo da znamo sadržaj Programa reformi BiH, poručuju iz SDS-a odakle ističu da je skrivanje istine udar i na institucije, posebno na NS RS. Zato su pozvali građane da svojim potpisom daju podršku njihovom zahtjevu da se javno objavi ovaj dokument jer se tiče naše budućnosti.

Omladina, ali i sav narod hoće da zna šta se potpisuje u ime RS jer nije pošteno da šačica ljudi kroji našu sudbinu a da mi ne znamo ništa o tome, ističu iz SDS-a

Iz SDS-a očekuju da će do kraja sedmice, koliko će trajati ova kampanja, širom RS, prikupiti više od 50.000 potpisa koje će predati u NS RS jer smatraju da se o Programu reformi mora raspravljati u najvišem zakonodavnom tijelu.

(TV K3) http://credit-n.ru/zaymyi-next.html

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *