TV K3

android aplikacija

instaliraj

Andrićgrad: Počeo festival ruskog filma

U multipleksu "Doli Bel" u Andrićgradu sinoć je počeo festival ruskog filma, tokom kojeg će biti prikazano sedam filmova.

Andrićgrad: Počeo festival ruskog filma

Gorica Ćećez iz Andrićevog instituta rekla je otvarajući festival, da je Drugi svjetski rat ovogodišnja tematika filmova koji će biti prikazani.

“Srbi i Rusi imaju nesreću da su učestvovali i strahovito stradali u oba svjetska rata, ali su tako izgradili bogatu istoriju koja će uvijek biti inspiracija, kako književnicima tako i filmskim stvaraocima”, rekla je Ćećezova.

Ona je dodala da je riječ o filmovima najvišeg umjetničkog ranga u kojima se kriju simbolika, tradicionalnost i vizuelna raskoš.

Ataše za kulturu Ambasade Rusije u BiH Ana Ivljeva rekla je da su filmove za drugu po redu reviju, čija je tema Drugi svjetski rat, odabrali zajedno sa proslavljenim režiserom i direktorom Andrićevog instituta Emirom Kusturicom.

“Predložili smo najkvalitetnije filmove i zajedno smo odabrali sedam filmova koji će biti prikazani”, rekla je Ivljeva i dodala da je velika čast biti u Andrićgradu i organizovati Drugu reviju ruskih filmova.

Ona je istakla da je riječ o ratnim i antiratnim filmovima, koji govore o humanizmu, o vjeri čovjeka u mir, u dostojanstven život, o ljubavi prema zemlji.

Nakon otvaranja prikazan je film “Ždralovi lete” iz 1957. godine režisera Mihaila Kalatazova.

Festival su organizovali Ambasada Rusije u BiH i Andrićgrad.

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.