Američki učitelj usvojio dječaka kako bi ga vratio na listu čekanja za novi bubreg

June 6, 2019, 7:45 am
Damian je 13-godišnji dječak kojem su otkazali bubrezi, te je trebao biti stavljen na listu za transplataciju. Ipak, prema zakonu i pravilima države, na listu nije stavljen jer nije imao hranitelje, prenosi Daily Mail.

Život je proveo u hraniteljskim porodicama, a već pet godina se bori sa bolesnim bubrezima te redovno odlazi na dijalize. Njihovim dosadašnjim hraniteljima je njegovo stanje bilo “previše”, te su odlučili da više ne vode brigu o njemu. Dječak je tako vraćen brizi države, te je ostao bez doma.

Prije nego je otišao u bolnicu, posjetio je školu i ispričao učitelju Finnu Lanningu priču o svojoj situaciji. To je potreslo učitelja, koji je odlučio pomoći dječaku i usvojiti ga. Uskoro su završili svu potrebnu papirologiju, te je dječak preselio u dom svog učitelja. Stavljen je na listu čekanja i uskoro će dobiti novi bubreg.

“Damian je jako pametan i zabavan, ali je i odgovoran i samostalan obzirom na svoje godine. Svoje probleme uvijek drži za sebe, ali je sa mnom mogao pričati o svojoj situaciji”, kazao je Lanning dodavši da noćima nije mogao spavati nakon što mu je dječak ispričao svoju priču.

Lanning je prošao obuku kako bi naučio brinuti o djetetu koje ima bolest bubrega, a obzirom da sada ima mnogo veće troškove, obratio se strancima na stranici GoFundMe kako bi olakšao finansijsku situaciju u kući.

Dječak se raduje novom bubregu, te već mašta šta će sve pojesti kada operacija bude gotova.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *