TV K3

android aplikacija

instaliraj

Američki general odao poštu djeci stradaloj u NATO bombardovanju

Američki general odao poštu djeci stradaloj u NATO bombardovanju

Ovaj spomenik je podsjetnik na tragediju u kojoj su stradala djeca, simbol budućnosti, rekao je danas bivši komandat američkih snaga u Evropi general Ben Hodžis, nakon što je položio danas vijenac na spomen obilježje Milici Rakić i svoj djeci stradaloj u NATO bomdardovanju 1999. godine.

Vijenac na spomenik u Tašmajdanskom parku položila je i direktorka Centra za evroatlantske studije Jelena Milić.

Hodžis boravi u dvodnevnoj posjeti Beogradu u okviru konferencije “Beogradska NATO nedjelja”, u organizaciji CEAS.

Hodžis je rekao da kao otac saosjeća sa svim roditeljima koji su u različitim okolnostima izgubili djecu i da je želio da oda počast nevino stradalim mališanima.

“Ovaj spomenik je podsjetnik na tragediju u kojoj su stradala djeca, koja su simbol budućnosti, bez obzira koje su nacije ili vjere”, rekao je Hodžis.

Naglasio je da je spomenik i snažan podsjetnik zašto se u budućnosti mora snažno raditi na prevenciji sukoba u kojima su, kako je rekao, nevini uvijek najveće žrtve.

Hodžis danas i sutra učestvuje na konferenciji “Srbija i NATO – pogled u budućnost” koju organizuje Centar za evroatlantske studije (CEAS) u saradnji sa potpredsjednikom Narodne skupštine Vladimirom Marinkovićem i Ambasadom Kraljevine Norveške u Srbiji, a u okviru programa Beogradska NATO nedjelja.

(SRNA)

Komentarišite

Your email address will not be published.