Amber Herd ima najljepše lice na svijetu- naučno dokazano!

June 20, 2022, 7:16 am

U vijestima koje neće oduševiti fanove Džonija Depa naučnici su otkrili da Amber Herd dokazano ima najljepše lice na svijetu.

Kako piše Indenpendet, dr. Džulijan De Silva iz Centra za naprednu estetsku i plastičnu hirurgiju lica u Londonu koristio je tehnike mapiranja lica kako bi otkrio ko ima najljepše lice na svijetu.

De Silva je svoje istraživanje proveo još 2016. i upotrebio grčki zlatni omjer ljepote od 1,618, inače poznat kao ‘Phi’. Omjer određuje ono što se smatra savršenim omjerom crta lica.

Po ovoj teoriji, Herd je postigla impresivnih 91,85 posto. U razgovoru za US Weekly u to vrijeme De Silva je rekao: “Grci su otkrili da se taj omjer pojavljuje posvuda u prirodi i hiljadama godina se smatralo da sadrži tajnu formulu najljepših lica svijeta.”

– Dugo se smatralo da omjer Phi od 1,618 krije tajnu ljepote, ali sada s računarskim mapiranjem možemo izračunati kako se to odnosi na prave žene.

Koristeći iste tehnike, De Silva je takođe otkrio da Kim Kardašijan ima najbolje obrve, Skarlet Johanson najbolje oči, a Emili Ratajkovski najsavršenije usne.

De Silva je takođe stvorio ‘savršeno’ lice koristeći “nos Amber Herd, obrve Kim Kardašijan, oči Skralet Johanson, Rihannin oblik lica, usne Emili Ratajkovski i čelo Kejt Mos”, prenosi Kliks.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *