Ako OVOLIKO puta nedeljno upražnjavate seks – starićete sporije i nećete imati problema sa srcem

Ako OVOLIKO puta nedeljno upražnjavate seks – starićete sporije i nećete imati problema sa srcem

Seks pozitivno može uticati na zdravlje muškaraca i žena – sada je to i naučno dokazano. Kod žena usporava starenje, a muškace čuva od bolesti srca.

Jedna studija naučno je dokazala da aktivnost između prepona povećava dužinu ženskih telomera, dok seksualno uzbuđenje kod muškaraca pozitivno utiče na homocistein.

Telomeri se nalaze na krajevima svakog hromozoma DNK i povezani su sa regulisanjem starenja, dužinom životnog veka i sveukupnim zdravljem. Telomeri rastu kada je vođenje ljubavi redovno i bez obzira na to da li žena uživa u tom činu ili ne, oni pozitivno utiču na njeno telo. Seks pozitivno utiče na starenje, tako što ga usporava, jer ometa receptore za stres i jača imuni sistem.

Kako je studija izvršena

Istraživanja koja su sprovedena na Univerzitetu u Kaliforniji, u San Francisku, bavila su se analizom fizičke intimnosti i svoje eksperimente sproveli uzimanjem uzoraka krvi od 129 majki u dugim emotivnim vezama, bez obzira da li su njima zadovoljne ili ne.

Ispitivanje je trajalo nedelju dana.

Zaključci

Istraživanje je pokazalo da su žene koje imaju seks sa svojim partnerima barem jednom nedeljno imale značajno duže telomere.

Zadovoljstvo odnosom, stres i podrška partnera ili konflikti nisu imali apsolutno nikakav uticaj na telomere.

Telomeri zatvaraju krajeve DNK ćelija. Oni sa godinama postaju kraći, kao i pod uticajem loših životnih navika, kao što je alkohol. Kraći telomeri dovode do nastajanja hroničnih bolesti i prerane smrti.

Nažalost, efekat koji redovni seks ima kod muškaraca još uvek nije istražen. Ali, kada su oni u pitanju, seks značajno može uticati na zdravlje srca.

Sprečava srčane bolesti

Redovni seks je najbolja prevencija bolesti srca kod muškaraca. Do ovog zaključka naučnici su došli prošlog meseca, a u bolnicana na Tajvanu je već uveliko u praksi savetovanje ovog tipa. Seks više puta nedeljno značajno utiče na smanjenje nivoa homocisteina – aminokiseline u krvi koja može biti okidač srčanih problema.

Od ovoga manje mogu da profitiraju žene, jer u njihovom slučaju seksualno uzbuđenje ne zavisi od dobrog krvnog pritiska, koji je ključni faktor kada je u pitanju držanje homocisteina pod kontrolom.

 

(dailymail.co.uk)

 

Komentarišite

Your email address will not be published.