Pandruević: Plavi dizel, pa akcize

July 19, 2016, 3:54 pm

Pandurevićeva je konstatatovala da sredstva od povećanja akciza za gorivo ne bi mogla biti korištena nenamjenski.

“Postoji jasan sistem gdje idu ta sredstva”, rekla je Pandurevićeva novinarima i navela da bez akciza nema ni sredstava Evropske banke za obnovu i razvoj za auto-put Banjaluka-Doboj, te ni sredstava MMF-a, jer su akcize dio reformske agende.

Govoreći o prijedlogu da se RTV taksa u BiH naplaćuje posredstvom elektrodistributivnih preduzeća, Pandurevićeva je ocijenila da je riječ o lošem rješenju i rekla da ga SDS ne može podržati.

“U Republici Srpskoj imate 10 elektrodistributivnih preduzeća i sa njih 10 bi morali sklapati ugovore o naplati RTV takse”, objasnila je Pandurevićeva.

Ona smatra da bi bilo nemoguće izvršiti kontrolu spiskova i da bi ovaj način naplate RTV takse otvorio mogućnost za ogromne mahinacije.

“Već smo ranije imali slučaj kada je taksa u Republici Srpskoj naplaćivana putem javnih preduzeća pa su pare od takse završavale u kampanji vladajuće partije”, tvrdi Pandurevićeva.

Nakon što je Predstavnički dom na prijedlog Kluba poslanika SDS-a uvrstio u dnevni red današnje sjednice prijedlog za osnivanje interresorne radne grupe za ispitivanje porijekla imovine funkcionera u institucijama BiH, Pandurevićeva je izrazila očekivanje da će ova grupa biti osnovana i da će do kraja godine pripremiti zakonske prijedloge koji bi omogućili efikasno ispitivanje porijekla imovine svih funkcionera u institucijama BiH.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *