U Doboju održano takmičenje u pružanju prve pomoći (FOTO/VIDEO)

April 19, 2024, 3:55 pm

Jedanaest ekipa, šest iz osnovnih, te pet iz srednjih škola učestvovale su na takmičenju iz poznavanja pružanja prve pomoći, koje je organizovala dobojska organizacija Crvenog krsta. Realističan prikaz povreda i stanja je od presudnog značaja za adekvatan način pružanja prve pomoći, ističu sudije na takmičenju u pružanju prve pomoći. Posjekotine, opekotine, ogrebotine, prelomi, uganuća, besvjesna stanja – ove povrede i stanja tretirali takmičari.

Ekipa Osnovne škole “Vuk Stefanović Karadžić” iz Doboja jednaje od učesnika takmičenja u poznavanju pružanja prve pomoći. Ova ekipa, koja broji šest učenika imala je zadatak da sanira jednu od težih povreda – otvoreni prelom kosti potkoljenice.


Takmičenja iz poznavanja pružanja prve pomoći nema bez realističnog prikaza povreda koje takmičari treba da obrade i saniraju, a za taj posao je zadužena Anastasija Bjelanović, učenica četvrtog razreda Medicinske škole i članica Gradske organizacije Crvenog krsta Doboj. Ona je prošla posebnu edukacija za šminkera u Sloveniji. Otkrila koju je to povredu najteže realistično prikazati.

Da je realističan prikaz povreda i stanja je od presudnog značaja za adekvatan način pružanja prve pomoći, potvrđuju I suije na takmičenju. Tretirali su takmičari posjekotine, opekotine, ogrebotine, prelomi, uganuća, besvjesna stanja.
Jedanaest ekipa, šest iz osnovnih, te pet iz srednjih škola učestvovale su na takmičenju iz poznavanja pružanja prve pomoći, koje je organizovala dobojska organizacija Crvenog krsta.

Najbolja ekipa među srednjoškolcima bila je očekivano ekipa iz Medicinske škole, dok je pobjedu među osnovcima odnijela ekipa OŠ “Sveti Sava”.

(TV K3)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *