Počinje novi sistem fiskalizacije u Republici Srpskoj: Poreska uprava objavila Javni poziv za podnošenje zahtjeva (FOTO/VIDEO)

April 17, 2024, 11:59 am

Poreska uprava Republike Srpske objavila je danas Javni poziv za podnošenje zahtjeva za pokretanje postupka inicijalne fiskalizacije i subvencionisanje troškova inicijalne fiskalizacije prve grupe obveznika fiskalizacije, čime i zvanično počinje novi sistem fiskalizacije u Republici Srpskoj za poreske obveznike.

Javni poziv, u skladu sa Pravilnikom o dinamici fiskalizacije, sadrži obaveze obveznika fiskalizacije, operatera fiskalnog sistema i Poreske uprave, te rokove u kojima se sprovodi postupak inicijalne fiskalizacije. Poreska uprava poziva obveznike prve grupe fiskalizacije da najkasnije u roku od 60 dana, odnosno do 17. juna 2024. godine, pokrenu postupak inicijalne fiskalizacije podnošenjem prijave za registraciju poslovnog prostora, zahtjeva za izdavanje bezbjednosnog elementa i zahtjeva za subvencionisanje troškova inicijalne fiskalizacije.

Obaveza Poreske uprave je da sprovede postupak registracije poslovnog prostora i mjesta prometa, postupak izdavanja bezbjednosnog elementa i postupak subvencionisanja troškova inicijalne fiskalizacije.

Krajnji rok za završetak fiskalizacije za prvu grupu obveznika, koji u Republici Srpskoj ima 27. 285, jeste 17. decembar 2024. godine. Paralelno sa objavom Javnog poziva, Poreska uprava Republike Srpske danas započinje i medijsku kampanju kojom će obveznicima fiskalizacije u Republici Srpskoj predstaviti sve potrebne korake i preduslove koje trebaju ispuniti kako bi brzo i jednostavno prešli na novi sistem fiskalizacije, kao i sve prednosti nove fiskalizacije.

(TV K3)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *