Borenović sa “Zelenima”: Korupcija je izvor većine problema

June 20, 2022, 9:42 am

– Ovo je bila još jedna prilika da jasno i nedvosmileno saopštimo naše stavove. Ono što sam prenio jeste da je Republika Srpska međunarodno priznata unutar dejtonske BiH, sa ustavom koji daje dovoljno širok okvir za razvoj. To je realnost koja mora biti prihvaćena od svih – rekao je predsjednik PDP-a Branislav Borenović nakon današnjeg sastanka delegacije PDP-a sa delegacijom Zelenih iz Evropskog parlamenta i Bundestaga.

 

Borenović je rekao da su Banjaluka i Republika Srpska realnost, kao što su realnost Sarajevo i BiH u kojoj svaki od entiteta, tri naroda i ostlih ima svoj udio.

 

– Ni Republika Srpska, niti BiH, ne trebaju biti poistovjećeni sa bilo kojim pojednicem, posebno ne sa korumpiranom političkom elitom. Generalizacija nikada nije dobra i svako treba biti jasno imenovan kada su u pitanju usjesi ili neuspjesi, a kada je riječ o evropskim integracijama, u prethodne tri godine, nažalost, bilježimo uglavnom neuspjehe. Naravno, pored EU integracija, za nas je prioritet i uspješna regionalna saradnja – rekao je Borenović.

 

On je naveo da je prioritet svih prioriteta borba protiv korupcije.

 

– Korupcija je izvor većine problema, zastojai neuspjeha u ovoj zemlji. Mi gledamo u budućnost, a bolja budućnost za svakog čovjeka ovdje će biti obezbijeđena tek kada se oslobodimo te pošasti koja je zavladala svim porama društva – istakao je Borenović.

PDP

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *