Banja Luka: Otvoren Međunarodni sajam “Grames Demi 2022” (VIDEO)

March 16, 2022, 12:33 pm

Više od 70 izlagača u naredna četiri dana predstaviće se na 25. Međunarodnom sajmu građevinarstva i elektromašinske industrije “GRAMES-DEMI 2022”, koji je otvoren danas u Banjaluci. Ovo je i prilika da se razmjene iskustva ali i ukaže na probleme.

Međunarodni sajam “Grames Demi 2022”  okupio je više od 70 izlagača iz BiH i regiona koji su za posjetioce pripremili bogatu ponudu najsavremenijih materijala, mašina, alata i uređaja. Nakon trogodišnje pauze, nastale zbog epidemije korona virusa, sajam izlagači vide kao priliku da se približe kupcima.

Prisustvo brojnih izlagača iz regiona pokazuje da je Srpska interesantan prostor za investicije, smatra resorna ministarka, Srebrenka Golić, koja je otvorila sajam. Ona je navela da ova manifestacija okuplja i graditelje, proizvođače građevinskog materijala, mašina i mehanizacije, ali da je broj izlagača ove godine nešto manji zbog virusa korona, ali i situacije u Ukrajini.

Poslovna zajednica upozorava da ukoliko se nastavi nepovoljna situacija uzrokovana ukrajinskom krizom, biće evidentan nedostatak određenih građevinskih materijala i sirovina, poput željeza, što pogađa i ovdašnje firme koje se bave preradom metala.

Iako je građevinarstvo, kao jedan od privrednih zamajaca, pogođeno aktuelnim trendovima poskupljenja građevinskih materijala, Vlada Srpske će nastojati da pomogne u smislu olakšavanja poslovanja graditeljima i domaćim proizvođačima građevinskog materijala, što je činila i tokom pandemije,poručeno je sa sajma.

(TV K3 – Foto: Srna)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *