SNSD Prnjavor: Zaprepašteni smo i zgroženi nebulozama napisanim u današnjem saopštenju Milana Petrovića

February 9, 2022, 1:55 pm

A nakon reakcije OO SDS Prnavor, stigla je i realcije OO SNSD-a Prnjavor.

Reakciju prenosimo u cjelosti:

“Zaprepašteni smo i zgroženi nebulozama napisanim u današnjem saopštenju Milana Petrovića, predsjednika Opštinskog odbora SDS-a Prnjavor, na temu neusvajanja rebalansa budžeta opštine Prnjavor za 2021. godinu.

Jasno je vidljivo da gospodin Petrović, iako dugogodišnji odbornik i šef Kluba odbornika SDS-a, ne poznaje elementarne odredbe Poslovnika Skupštine opštine Prnjavor, kada je u pitanju sazivanje sjednica Skupštine, navodeći da je materijal za sjednicu kasno dostavljen u Skupštinu.

Da je bilo imalo dobre volje tadašnjeg skupštinskog rukovodstva, prije svega, tadašnje skupštinske većine predvođene SDS-om, od dana dostavljanja materijala do kraja kalendarske godine mogle su se održati DVIJE sjednice Skupštine i rebalans budžeta je mogao biti usvojen do kraja godine!

Tako da Petrovićeve tvrdnje o vremenskoj nemogućnosti održavanja sjednice padaju u vodu.

Tadašnja skupštinska većina imala je samo jedan cilj, neusvajanje rebalansa budžeta, ne vodeći računa o posljedicama, na koje ih je načelnik upozorio!

Žalosno je da takvu odluku nije donio sam Petrović, već je to radio po nalogu svojih političkih mentora iz sjene, nanoseći time ogromnu štetu korisnicima Centra za socijalni rad Prnjavor.

Važno je istaći, da je načelnik opštine, Darko Tomaš kao odgovoran čovjek dostavio Nacrt rebalansa budžeta za 2021. godinu u skupštinsku proceduru, i time svoj dio obaveze izvršio, kada je u pitanju ovaj dokument.

Milana Petrovića i njegove mentore podsjećamo, da su odbornici SNSD-a i njihovi koalicioni partneri glasali za rebalans budžeta, dok su Milan Petrović i odbornici SDS-a glasali protiv usvajanja rebalansa i time automatski zaustavili isplatu davanja socijalno ugroženoj kategoriji stanovništva.

Rebalans budžeta prije svega i jeste predložen da bi se obezbijedila dodatna sredstva za isplatu socijalnih davanja, nastalih usljed povećanog broja korisnika koji su ostvarili pravo tokom godine, a na čije povećanje ne može niko uticati.

Dobronamjernom i razumnom jasno.

Jedino Petroviću i njegovim mentorima nije.

OO SNSD PRNJAVOR”

(Foto: Arhiva)

 

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *