Doboj: Profesorka matematike dobila svetosavsku nagradu (VIDEO)

January 20, 2022, 6:43 pm

Profesor matematike u Ekonomnskoj školi u Doboju Tijana Paunović dobitnik je Svetosavske nagrade za školsku 2020/2021 godinu.Nagrada će joj biti uručena na svečanoj manifestaciji,koja će biti upriličena 28. januara u Dječijem pozorištu Republike Srpske u Banjaluci.

Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske nagradiće Svetosavskom nagradom 42 istaknuta nastavnika osnovnih i srednjih škola i vaspitača u Srpskoj za postignute izuzetne rezultate u oblasti vaspitanja i obrazovanja učenika, odnosno djece u prethodnoj školskoj godini.Među njima dobitnik Svetosavske nagrade je profesor matematike iz dobojske Ekonomske škole Tijana Paunović,koja je rekla da ova nagrada za nju predstavlja podsticaj za dalji rad i usavršavanje.

Đaci naječešće smatraju da je matematika najteži predmet. Međutim, na svojim časovima Paunovićeva učenicima pokazuje da matematika nije „bauk“ kao što misle,te da je ona u stvari kraljica svih znanja.

U Doboj su do sada stigle četiri Svetosavske nagrade.Drugu godinu za redom nagrada stiže u dobojsku Ekonomsku školu.Prošle godine ju je osvojila profesor srpskog jezika i književnosti Željka Damjanović , a ove godine nagrada stiže u ruke profesora matematike Tijane Paunović.

Tijani Paunović dodijeljeno je nedavno i priznanje za najboljeg mentora na Međunarodnoj izložbi ideja, inovacija i stvaralaštva “Inost mladih 2021”. Zajedno sa profesorom srpskog jezika Željkom Damjanović, dodijeljena joj je srebrna plaketa za viber apllikaciju „pravopis četbot“.Svetosavska nagrada, koja se sastoji od Svetosavske povelje i novčane nagrade, biće dodijeljena na svečanoj manifestaciji koja će biti upriličena 28. januara u Dječijem pozorištu Republike Srpske u Banjaluci.

(TV K3)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *