Istočno Sarajevo u 2022. nastavlja ulaganja u važne projekte (VIDEO)

December 30, 2021, 7:38 pm

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva LJubiša Ćosić najavio je da će u 2022. godini ulaganja u izuzetno važne projekte biti nastavljena, nakon što je u ovoj – prvoj godini mandata, gradska administracija u Gradu i svim gradskim opštinama, u saradnji sa Vladom Republike Srpske, u infrastrukturu uložila više od 3.300.000 KM. Ćosić je istakao da su dva stuba Istočnog Sarajeva – Univerzitet i bolnica “Srbija”, da je saradnja sa ovim institucijama unaprijeđena i biće nastavljena.

“Imamo uspješnu godinu iza nas” ,ocijenio je Ćosić na konferenciji za novinare u Istočnom Sarajevu napomenuvši da je za ovu godinu usvojen budžet od oko 12 miliona KM, nakon čega su bila dva rebalansa od oko 15 miliona KM, što je oko 25 odsto više od prvobitno planiranog.  Posredstvom Agrarnog fonda u poljoprivredu je ove godine uloženo duplo više sredstava nego godinu ranije, a podršku su dobile i institucije kulture, sporta, nevladinog sektora, vjerske zajednice.

“Kada je riječ o planiranim projektima, treba istaći tunelsko povezivanje Istočnog Novog Sarajeva i Istočne Ilidže sa Palam, Park prirode Trebević a grad će pažnju posvetiti kulturi sjećanja i pamćenja stradanja civila na ovom području u 20. Vijeku.U narednoj godini prioritet će biti Univerzitet I bolnica Srbija.

“Pred nama su teška pitanja koja treba rješavati, a jedno od njih je i vodosnabdijevanje i kanalizaciona infrastruktura“, poručili sui z gradske uprave I daodali da se mora raditi na prečišćavanju otpadnih voda da bi se sačuvali vodotoci i dobila zdrava sredina.

(TV K3)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *