Atletičarima tri medalje

October 4, 2021, 7:09 am
Na Prvenstvu Bosne i Hercegovine u višebojima održanom u Sarajevu 2. i 3. oktobra ove godine, atletičari Atletskog kluba “San” i Atletske sekcije Derventa ponovo su imali uspeha i osvojili tri medalje – dvije zlatne i jednu bronzanu.
-Posije dva dana borbi u sedam disciplina (100 m prepone, skok u vis, bacanje kugle, 200 m, skok u  dalj, bacanje koplje i 800 m) Belma Ćuran je osvojila Titulu juniorske prvakinje Bosne i Hercegovine sa 3124 boda, dok je Kristina Stojković osvojila Titulu mlađe juniorske prvakinje Bosne i Hercegovine sa osvojenih  3011 bodova. Kristijan Marić je osvojio treće mesto i bronzanu medalju u kategoriji mlađih juniora u desetoboju. Poslije deset disciplina (100 m, skok u dalj, bacanje kugle, skok u vis, 400 m, 110 m prepone, bacanje diska, skok s motkom, bacanje koplja i 1500 m), Kristijan je osvojio 3111 bodova.
Članica Atletske sekcije iz Dervente Teodora Milojević u troboju posle tri discipline (skok u dalj, 60 i bacanje kugle) zauzela peto mesto 1435 bodova, što je sa samo 25 bodova zaostatka za treceplasiranom takmičarkom iz Tuzle – saopšteno je iz AK “San”.
Sljedeći nastip atletičari atletskog kluba “San” iz Prnjavora i Atletske sekcije iz Dervente imaju u Prnjavoru 10. oktobra, kada je na redu 4. Jesenji humanitarni kros AK “San” Prnjavor.
-Ovom prilikom se zahvaljujemo našem Generalnom sponzoru Darjanu Đuriću i njegovoj firmi Prokop inženjering d.o.o. , koji nam omogućuju gorivo za odlaske na takmičenja ove godine – navode u Klubu.
(TV K3 – Foto: AK “San”)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *