Pale obilježile Dan i krsnu slavu opštine; Višković otvorio rekonstruisani vrtić (VIDEO)

August 28, 2021, 1:33 pm

Povodom Dana i krsne slave opštine Pale – Velike Gospojine koja je ujedno i slava hramu Uspenja Presvete Bogorodice, služena je liturgija, a potom je litija iz porte krenula ulicama grada do Centralnog spomen-obilježja palim borcima u proteklom odbrambeno-otadžbinskom ratu, gdje su položeni vijenci.

Kum krsne slave ove godine je predsjednik Vlade RS Radovan Višković kpji je danas svečano otvorio i novi rekonstruisani objekat Dječijeg centra “Bubamara”.

Čestitajući građanima Pala krsnu slavu opštine, ali i sveštenstvu Crkve Uspenja Presvete Bogorodice, koja takođe slavi Veliku Gospojinu, načelnik Boško Jugović rekao je da je ovo svečan dan za opštinu.

Povodom Dana opštine vijence na Centralno spomen-obilježju palim borcima u proteklom odbrambeno-otadžbinskom ratu položili su premijer Radovan Višković , zvaničnici opštine Pale, grada Istočno Sarajevo, boračkih organizacija na nivou Republike Srpske i Pala, Crvenog krsta, Ambasade Srbije u BiH, Trećeg Republika Srpska puka Oružanih snaga BiH.

Kum slave premijer Republike Srpske Radovan Višković poručio da će Vlada Srpske činiti sve da poboljša život ljudi u ovoj lokalnoj zajednici. Višković je izrazio zadovoljstvo što se danas otvara dograđeni dio vrtića “Bubamara”, jer je to dokazuje da u Republici Srpskoj postoje lokalne zajednice gdje se povećava broj stanovnika.

Vrtić “Bubamara” sada će moći da primi 300 mališana raspoređenih u 12 vaspitno obrazovnih grupa, od čega pet jasličkih i sedam vrtićkih grupa.

(TV K3 – Foto: RTRS)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *