Banja Luka: Nagrade za pet škola za projekte medijske pismenosti (VIDEO)

April 14, 2021, 6:24 pm

Pet osnovnih škola u Republici Srpskoj dobilo je nagrade i zahvalnice za najuspješnije projekte čiji je cilj razvijanje svijesti kod mladih o značaju medija u društvu i njihovog štetnog uticaja. Nagrade su uručili ministri saobraćaja i veza te prosvjete i kulture Republike Srpske Nedeljko Ćorić i Natalija Trivić.

Na konkursu u okviru kampanje “Jačanje medijske pismenosti djece u Republici Srpskoj” učestvovalo je 15 osnovnih škola, a nagrađene su škole iz Pala, Vlasenice, Jošavke, Banjaluke i Bijeljine. Nagrade čine tri računara i dva laptopa koje je obezbijedila kompanija “M:tel”. Iz OŠ “Pale” iz Pala koji su dobili najbolje ocjene kažu da im je čast što su učestvovali na jednom ovakvom konkuru.

Član komisije za izbor najboljih projekata Dragana Trninić navela je da se na konkurs prijavilo 15 osnovnih škola, te da su svi projekti bili izuzetno kvalitetni. Ona je rekla je da je medijsko obrazovanje na ovaj način ušlo u škole, kao i da se ono širi kod djece koja se svakodnevno susreću sa različitim medijima pa je važno kako te iste medije koriste.

Da je jačanje medijske pismenosti kod djece značajno jer sprečava negativan uticaj koji na njih mogu imati informacije iz medija, slažu se i iz resornog ministarstva.

Projekat će biti nastavljen i u narednoj školskoj godini, a cilj je da preko stručnih lica budu edukovani nastavnicu kako bi stekli kompetencije i mogli da ih prenose na učenike, roditelje i širu javnost, poručilis su organizatori.

(TV K3)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *