Banja Luka: Poslodavaci stava da Program ekonomskih reformi nudi dobre mjere (VIDEO)

December 17, 2020, 7:23 pm

Ukoliko se sprovedu planirane mjere u Programu ekonomskih reformi Republike Srpske za period 2021-2023. godina, to biti značajan napredak za RS, smatra predsjednik Unije udruženja poslodavaca Republike Srpske Saša Triviću nakon stručne diskusije o dokumentu “Prijedlozi i preporuke Unije udruženja poslodavaca Republike Srpske za Program ekonomskih reformi Republike Srpske 2021-2023” koja je održana u Banjaluci. Trivić je mišljenja da su sve reforme koje su ubrojane u ovom dokumentu dobre.

U Programu ekonomskih reformi evidentirani najveći problemi, priznato je gdje je loše stanje i predložene su mjere za njegovo popravljanje, ocjenjuju iz poslovne zajednice navodeći da su sve reforme koje su ubrojane u ovom dokumentu dobre, te da kritična tačka može biti akcioni plan i vrijeme da se to sprovede. Međutim, ukoliko ima političke volje i organizacije rada u Vladi Srpske, sigurno je da se 90 odsto mjera može sprovesti bez ikakvih problema.

Temelj za ubrzani razvoj privrede Srpske trebaju biti alternativni izvori finansiranja, smatraju učenici skupa koji su kažu za kreiranje mjera koristili međunarodno priznata iskustva.

Iz Unije udruženja poslodavaca su napomenuli da su konsultacije u vezi sa Programom ekonomskim reformama obavljene odvojeno sa socijalnim partnerima te naglašavaju da ponuđene preporuke i prijedlozi Unije u osnovi imaju potrebu za rastom životnog standarda radnika i uopšte građana Srpske.

(TV K3)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *