Roditelji zaspali sa cigaretom, u požaru stradalo četvoro djece

November 14, 2020, 7:40 am

Istraga u Velikoj Britaniji pokazala je da je četvoro djece od tri, četiri, šest i osam godina umrlo u požaru koji je nastao nakon što su njihovi roditelji zaspali sa zapaljenom cigaretom.

Lokalni patolog Endrju Hej kazao je da je nakon požara u oprugama madraca pronađeno rastopljeno staklo od pepeljare, piše “Index.hr“.

Policija je pritvorila Natali Anit (26) i njenog partnera Krisa Multona (30) zbog sumnje da su počinili ubistvo iz nehata.

Ali, u avgustu je objavljeno da ne preduzimaju dalje mjere.

Anit je juče tokom istrage rekla da pati od posttraumatskog stresnog poremećaja i da se ne može sjetiti šta je radila kada je izbio požar.

Multon, otac troje djece, takođe je dao iskaz, te rekao da vjeruje da je požar počeo u prizemlju.

Ali, istragom je utvrđeno da su djeca umrla zbog udisanja “dima iz požara koji je uzrokovala neugašena cigareta u spavaćoj sobi roditelja”.

Tokom saslušanja u Stafordu saznalo se da su socijalni radnici prije tragičnog događaja roditelje upozorili zbog pušenja u zatvorenom.

Požar je izbio u 2.40 sati, 2. februara prošle godine.

Multon je skočio kroz prozor na prvome spratu s njihovim najmlađim djetetom, koje je tada bilo staro dvije godine, a Natali Anit je pobjegla kroz ulazna vrata.

Oba roditelja, koja su još uvijek zajedno, rekla su da se ne mogu sjetiti šta se tačno dešavalo kada je izbio požar, s tim da je Multon, koji je zadobio znatne opekotine, kazao da misli da je vatra krenula u prizemlju u blizini bojlera, prenosi “Daily Mail”.

Inspektor Li Ričards naveo je da su izjave roditelja “bile kontradiktorne” te da on smatra da je “požar počeo u njihovoj spavaćoj sobi”.

“Moje mišljenje je da se požar razvio u spavaćoj sobi. Otvoreni prozori pomogli su ventilaciji i potencirali požar”, kazao je Ričards.

Natali Anit je ispričala istražiocima da se sjeća da je pušila u krevetu i da je zaspala prije nego što je izbio požar.

Britansko tužilaštvo saopštilo je da nema dovoljno dokaza za podizanje optužnice protiv ovog para.

https://www.youtube.com/watch?v=7Jk6F1VoZf0&feature=emb_logo
(N.N – Foto: Screenshot / Youtube)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *