Doboj: Služen parastos borcima iz Bušletića (VIDEO)

July 27, 2020, 12:59 pm

Tradicionalni Memorijalni tunir u fudbalu „Braća Pavlović“ u Bušletiću ove godine nije održan zbog pandemije koronavirusa, ali organizatori nisu zaboravili poginule borce tog kraja, kojima su prislužene svijeće i položeni vijenci i cvijeće na centralno spomen obilježje. Umjesto turnira, revijalnu utakmicu odigrali su prvotimci i veterani Fudbalskog kluba BSK.

Porodice poginulih boraca, preživjeli saborci, mještani Bušletića i okolnih sela, predstavnici gradske Uprave i boračkih organizacija, okupili su se kod spomen obilježja poginulim borcima Bušletića, Tovire, Cerova Gaja i Prnjkovaca da bi odali počast njihovim sjenima. Među uglednim zvanicama bila je i delegacija Grada Doboja na čelu sa gradonačelnikom Borisom Jerinićem.

Parastos poginulim borcima tog dijela Trebave, među kojima su i braća Milan i Dušan Pavlović, tradicionalno se održava u julu u vrijeme održavanja Memorijalnog turnira koji nosi njihovo ime. Porodica Pavlović zahvalna je organizatorima što se sjećaju njihovih bivših fudbalera.

Zbog mjera na prevenciji širenja virusa korona, Memorijalni turnir u fudbalu Braća Pavlović ove godine nije održan. Umjesto toga na stadionu koji nosi njihovo ime našli su se prvotimci i veterani FK BSK, a kako kažu u Organizacionom odboru, pobjednici su bili svi koji su došli da odaju počast braći koji su svoje živote ugradili u temelje Republike Srpske.

Memorijalnom skupu u Bušletiću, pored porodica poginulih boraca i mještana, prisustvovala je delegacija grada Doboja na čelu sa gradonačelnikom Borisom Jerinićem, poslanik u PD PS BIH Obren Petrović, poslanici u NS RS Danijel Jošić i Aleksandar Subotić, bivši saborci i brojni gosti.

Izvor: TV K3

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *