Banja Luka: Puštena u saobraćaj kružna raskrsnica kod “Lesnine” (VIDEO)

July 21, 2020, 6:15 pm

U Banjaluci je danas puštena u saobraćaj novoizgrađena kružna raskrsnica kod “Lesnine” u koju je uloženo 1,3 miliona KM. Kružna raskrsnica kod “Lesnine” je jedanaesta izgrađena u posljednje tri godine u Banjaluci, a projekat je realizovan u saradnji grada Banjaluka i preduzeća “Putevi Republike Srpske”.

Raskrsnica kod „Lesnine“ jedna je od najfrekventnijih u Banjaluci, kojom dnevno prođe više od hiljadu autobusa gradskog i prigradskog prevoza. Izgradnjom kružne raskrsnice skoro se kompletira polovina istočne transverzale oko Banjaluke koja je još sedamdesetih godina planirana i započeta, kaže prvi čovjek Grada navodeći da je ovo 11 kružni tok u Banjaluci u njegovom mandatu po čemu je postala i poznata njegova administracija.

A ovakvi projekti imaju za cilj rasterećenje saobraćaja. U tom smislu Banjaluka ne smije da zaostaje za ostalim glavnim gradovima u regionu i zato sve više pažnje poklanjamo putnoj infrastrukturi, kaže v.d. direktora preduzeća “Putevi Republike Srpske”, Nenad Nešić.

U kružni tok kod “Lesnine” uloženo je 1,3 miliona KM, a radovi su povjereni domaćoj firmi “Niskogradnja” iz Laktaša koja zapošljava radnike iz Republike Srpske.

(TV K3)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *