Prnjavor: Prijem za Predsjedništvo beba (VIDEO,FOTO)

July 6, 2020, 10:35 am

Povodom izbora Predsjedništva beba, rukovodstvo opštine Prnjavor danas je upriličilo prijem i uručilo nagrade. Zbog specifičnosti situacije sa epidemijom korona virusa, prijemu su prisustvovali samo roditelji izabranih beba, najmlađe Anastasije Soprenić, nastarije bebe, blizanaca Andreja i Marka Veselinovića, kao i Une Golić, koja je takođe beba sa najviše braće i sestara.

Tradicionalnog okupljanja beba na jednom mjestu ove godine zbog epidemije virusa korona, nažalost, nije bilo. Ipak, Konferencija beba, koja je odavno postala tradicija u Prnjavoru je održana. Roditelji su mališane rođene od 25. juna 2019. godine do 27. juna 2020. godine prijavljivali elektronskim putem. Od 35 prijavljenih mališana u  Predsjedništvo beba ove godine izabrana su četiri mališana.

Najmlađa beba je Anastasija Soprenić iz Prosjeka, rođena 17. juna ove godine.

U Anastasijino ime nagradu je danas preuzeo otac Miroslav Soprenić, inače otac troje djece.

– Svi su mali, najstarije će sad dvije godine, drugo je godina i sad ovo najmlađe – kaže Miroslav.

“Titulu” nastarije bebe ponijeli su blizanci Andrej i Marko Veselinović iz Vršana, rođeni 6. jula prošle godine. Upravo danas im je rođendan. Inače, Marko je i beba sa najviše braće i sestara, jer Veselinovići imaju petoro djece.

– Imam petoro djece. Sin ima 20 godina, kćerka 18 druga kćerka sedam fodina i blizanci Marko i Andrej kojima je danas rođendan – kaže Milijana Veselinović, majka najstarijih beba, koja svoju djecu zajedno s mužem othranjuje radom u poljoprivredi.

Inače, titulu beba sa najviše braće i sestara sa Markom Veselinovićem, ove godine dijeli i Una Golić iz Donjih Galjipovaca.

Nagradu je preuzeo otac Slavoljub Golić, koji osim trogodišnje Une ima još četvoro djece od devet, sedam, pet i četiri godine.

– Dobro dođe svaka nagrada, hvala načelniku hvala svima – kaže Golić.

Za četvoročlano Predsjedsjedništvo beba opština Prnjavor obezbijedila je novčane nagrade, koje će ove godine umjesto 100 biti 500 KM, a kompanija “Leburić” poklon pakete.

-Jeste specifična situacija, ali je važno da uputimo čestitke roditeljima i porodicama na povećanju broja članova. Ono što smo se uvjerili je da je Konferencija beba u posljednjih deset i više godina opravdala svoje postojanje – poručio je Darko Tomaš, načelnik opštine Prnjavor.

Inače, Konferencija bebe se organizuje već 11 godina u Prnjavoru u saradnji sa Ministarstvom za porodicu, omladinu i sport RS. Cilj Konferencije beba je promocija odgovornog roditeljstva i podrška mladim ljudima u osnivanju porodice.

(TV K3 – Foto: Aleksandar Atić)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *