Banja Luka: BLC domaćin manifestacije “Dani budućnosti” (VIDEO)

June 27, 2020, 5:52 pm

Obrazovna ustanova Banjaluka koledž danas je bila domaćin manifestacije „Dani budućnosti“ na kojoj su brojne kompanije predstavile niz dostignuća koja će svoju pravu primjenu pronaći u budućnosti i od koje se očekuje masovna upotreba.

Pametni telefoni odavno su naša svakodnevnica a uskoro će to postati i klupe u parku, automobili ali i drugi aparati iz kućanstva koje svakodnevno koristimo. A kako funkicioniše pametna tehnologija mogli su saznati ali i isprobati svi koji su danas posjetili manifestaciju „Dani budućnosti“ na Banjaluka koledžu. Ljubitelje kafe posebno je zainteresovao pametni aparat koji memoriše želje korisnika.

Dobru kafu najljepše je popiti u dobrom društvu i po mogućnosti u prirodi. Uz pomoć solarnih klupa i boravak u prirodi će biti ugodniji.

Prva klupa već je instalirana u Trebinju a uskoro će dvije klupe biti instalirane i u užem centru Banjaluke. A koliko je pametna tehnologija praktična u saobraćaju najboljen znaju iz firme „EastCode“ koji su predstavili prednosti električnih automobila i skutera.

Zadovoljstvo brojem posjetilaca ali i firmi koje su predstavile svoja dostignuća izrazili su i sa BLC-a.
Sudeći po broju posjetilaca današnja manifestacija je postigla cilj, kažu organizatori, da nam je budućnost svijetla i što je najvažnije, pametna.

 

(TV K3)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *