Sarajevo: U Domu naroda pao Zakon o prestanku mandata VSTS-a (VIDEO)

June 25, 2020, 6:27 pm

Privremena Istražna komisija održala je danas svoju četvrtu sjednicu a tema je bila “Pritisak na nosioce pravosudnih funkcija U BIH” . A Ustavnopravna komisija Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH sa četiri glasa protiv i dva glasa za dala je negativno mišljenje na Prijedlog zakona o prestanku mandata Visokog sudskog i tužilačkog savjeta BiH u sadašnjem sastavu što je Dom Naroda BiH na današnjoj sjednici prihvatio I predloženi zakon o prestanku mandata VSTS u sadašnjem sastavu smatra se odbijenim.

Privremena istražna komisija usvojila je set zaključaka kojima se istvoremeno osuđuje izjava predsjednik VSTS Milana Tegeltije od prošle sedmice kada je u pitanju saradnja nosilaca pravosudnih funkcija sa ovom komisijom. Izraženo je zadovoljstvo jučerašnjim zaključcima VSTS koji su u suprotnosti sa Tegeltiinom izjavom kojim se navedena zabrana otklanja istakao je predsjednik Istražne komisije Damir Arnaut.

A Ustavnopravna komisija Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH sa četiri glasa protiv i dva glasa za dala je negativno mišljenje na Prijedlog zakona o prestanku mandata Visokog sudskog i tužilačkog savjeta BiH (VSTS) u sadašnjem sastavu.Dom Naroda BiH na današnjoj sjednici prihvatio je negativno mišljenje Ustavno-pravne komisije BiH i predloženi zakon o prestanku mandata Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH (VSTV) u sadašnjem sastavu smatra se odbijenim..Sjednici je prisustvovao i predlagač ovog zakona Dragan Mektić .
Vlada Republike Srpske i resorno ministarstvoSU za reformu pravosuđa, ali ne i za selektivna rješavanja, jer to neće riješiti izazove u pravosudnom sistemu BiH istakao je SNSD-ov Nikola Špirić.

Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH usvojio je danas izvještaje o radu komisija Doma naroda parlamenta BiH za 2018. i 2019. godinu.Pred delegatima su se našli izvještaji o radu Ustavnopravne komisije, Komisije za spoljnu i trgovinsku politiku, carine, saobraćaj i komunikacije, Komisije za finansije i budžet skupštine BiH. Dom naroda nije izglasao zamjenika direktora Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije kao I Izvještaj o radu Nezavisnog odbora kao nezavisnog tijela policijske strukture BiH za prošlu godinu.

(TV K3)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *