Doboj: Potpisan Sporazum o saradnji između Bolnice i Medicinskog fakulteta (VIDEO)

July 4, 2019, 4:20 pm

Dobojska Bolnica “Sveti apostol Luka” i Medicinski fakultet Univerziteta u Banjaluci potpisali su u Doboju Ugovor o naučno-stručnoj i poslovnoj saradnji. Ugovor su potpisali dekan Medicinskog fakulteta Ranko Škrbić i direktor Bolnice “Sveti apostol Luka” Mladen Gajić.

Potpisani ugovor između dobojske Bolnice i banjalučkog Medicinskog fakulteta omogućava studentima da praksu i specijalizaciju stiču u ovoj zdravstvenoj ustanovi,ali i u dobojskom Domu zdravlja.Sporazum predstavlja nastavak nekadašnje aktivnosti kada je dobojska bolnica bila značajna nastavna baza i raspolagala sa nastavnicima koji su predavali na Medicinskom fakultetu u Banjaluci.

Zahvaljujući ovoj poslovno-tehničkoj saradnji dobojska Bolnica uključuje se u akademsku zajednicu,te će biti u mogućnosti da dobiju aktuelna naučna i stručna istraživanja, a sve sa ciljem kvalitetnije zdravstvene usluge građanima. Motiv da se pristupi ovom sporazumu je interna analiza kadrova bolnice koja od ukupno 145 ljekara ima jednog doktora nauka i četiri magistra, kao i penzionisanje 23 specijalista i subspecijalista koje se očekuje u periodu od 2024. do 2028. godine.

Prvi čovjek grada Doboja pozitivno je ocijenio svaku aktivnost na usavršavanju ljekara kako bi pružili bolje zdravstvene usluge građanima, dodavši da tome u prilog ide i izgradnja novog objekta Bolnice.

Ugovor su potpisali dekan Medicinskog fakulteta Ranko Škrbić i direktor Bolnice “Sveti apostol Luka” Mladen Gajić. Nakon ptpiusivanja održabna su i dva edukativna predavanja.

(TV K3 – Foto: Arhiva)

 

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *