Modriča: Posjeta nekadašnjim korisnicima alternativnog smještaja i kolektivnog centra (VIDEO)

January 3, 2019, 7:50 pm

Nekadašnji korisnici kolektivnog centra i alternativnog smještaja u Modriči, a koji od decembra borave u stambenim jedinicama izgrađenim u okviru projekta „Zatvaranje kolektivnih cetara i alternativnih smeštaja putem obezbjeđenja javnih stambenih rješenja-CEB 2“, ni ove godine nisu zaboravljeni povodom Božićnih praznika.

Njih su pred ovaj najradosniji hrišćanski praznik posjetili predstavnici opštine Modriča i Crvenog krsta i ovom prilikom uručili im poklon pakete, koji su se sastojali od namernica i higijenskih potrepština.

Opština Modriča je nastavila da vodi brigu o ovim licima, predstavnici opštine redovno ih obilaze kako bi prepoznali njihove potrebe.

Obezbjeđen je i ogrev za socijalno ugrožene korisnike koji nemaju nikakvih primanja.

Projekat izgradnje stambenih jedinica je realizovan kreditnim sredstvima Razvojne banke Vijeća Evrope, uz učešće lokalne zajednice putem obezbjeđenja zemljišta, infrastrukture i potrebinih dozvola.

Opština Modriča je prva opština u BiH koja je završila realizaciju ovog projekta, a čija je vrijednost 1.313.000 KM u šta je uračunato i kompletno opremanje objekata.

(TV K3)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *