Teslić: Milićević odgovorio na prozivke

September 2, 2017, 3:30 pm

On je ocijenio da je bezbjednosna situacija u ovoj opštini lošija u odnosu na prethodni period i da je Teslić napadnut od pojedinaca koji upravo dolaze iz tog mjesta.

“Ministar zdravlja i predsjednica Vlade koji su iz Teslića koriste sve metode kako bi se sa ovim ljudima obračunali, umjesto da rade u interesu građana”, rekao je Borenović na današnjoj konferenciji za novinare u Tesliću.

Predsjednik Glavnog odbora SDS-a Milan Miličević, koji je i načelnik opštine Teslić, pozvao je pravosudne institucije da jednako tretiraju sve predmete iz svoje nadležnosti.

“Teslić je glavna tema crnih hronika u Republici Srpskoj već duže od godinu dana i svi slučajevi su uredno prijavljeni”, rekao je Miličević, nezadovoljan što navedeni predmeti nisu riješavani dok se, kako kaže, ekspresno reaguje na anonimne prijave, za koje tvrdi da su “politički montirane od lokalne opozicije”.

Zamjenik načelnika opštine Teslić Milovan Stanković komentarisao je navode o “neregularnostima” u radu javne uprave koju su na konferenciji za novinare saopštili predsjednici teslićkih odbora SNSD-a,SP-a i SRS-a – Vojislav Šešelj, te Ujedinjene Srpske.

Stanković je rekao da su poslovi oko javnih nabavki sprovedeni u skladu sa zakonom i da imaju pozitivan revizorski izvještaj.

On navodi da je na ime obaveza oko industrijske zone “Lanara ” opština izdvojila oko 700.000 KM, da holandski investitor treba da realizuje svoje ugovorne obaveza, kao i da su stvoreni uslovi za otvaranje 12 privrednih subjekata.

Predsjednik Opštinskog odbora PDP-a u Tesliću Radojica Todić ukazao je na visoku političku polarizovanost u Tesliću za koju krivi predstavnike opozicije, te pozvao nadležne institucije da rade svoj posao.

SRNA

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *