Prnajvorski RVI otputovali na banjsku rehabilitaciju

August 5, 2017, 8:16 am

Vada RS svake godine odredi broj pripadnika boracke populacije koji će biti upućeni na banjsko liječenje

“18 kandidata je izabrano konkurskom iz naše opštine.  Polovina tog broja je iz reda porodica poginulih boraca a polovina je pripadnika RVI od prve do šeste kategorije”, potvrdio nam je Srđan Tomić, načelnik Odjeljenja za boračko – invalidsku zaštitu opštine Prnjavor  .

Prvi put ove godine Udruženje RVI uspjelo je da iz sopstvenih sredstava obezbjedni odlazak jos 5 pripadnika ove populacije na banjsku rehabilitaciju.

“Udruženje RVI  je uspjelo da obezbjedni sredstva za dodatnih pet RVI na rehabilitaciju. Tu se uglavnom radi o težim RVI kojim je ta rehabilitacije itekako potrebna”, istakao je Dragan Vrhovac predsjendik Udruženja RVI RS.

Članovi boračke populacije koji su upućeni na desetodnevno banjsko liječenje kažu da će im ovih 10 dana dobro doći.

Otac poginulog borca Vid Knežević prvi put odlazi na banjsku rehabilitaciju.

“Zahvalio bih se svima koji su omogućili da odemo na ovakav vid rehabilitacije. Svima nama koji smo stariji vjerujem da će dobro doći” kaže Knežević.

Vlada Republike Srpske dala je saglasnost za projekat banjske rehabilitacije ratnih vojnih invalida i članova porodica poginulih boraca odbrambeno-otadžbinskog rata, za šta bi u ovoj godini trebalo da bude izdvojeno 300.000 KM.

(TVK3)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *