Zbog ove tehnike u krevetu žena baš svaki put doživi orgazam

July 10, 2024, 7:41 am

Vrlo je važno da oba partnera budu otvorena i podržavaju se međusobno kako bi razgovarali o svojim željama i granicama.

Poznato je da ne mogu sve žene da dožive orgazam tokom seksa, što zna da bude vrlo frustrirajuće za oba partnera. Ipak, nedavno istraživanje pokazalo je da ipak postoji ključ za orgazam baš svaki put, a sastojci za taj recept mogli bi biti u našoj glavi. Kako prenosi Men’s Health, žene koje mogu da dožive orgazam tokom seksa imaju bujnu maštu zbog koje mogu intenzivnije da prožive fantazije o orgazmu.

Jednostavno rečeno, erotične misli pomažu u fokusiranju na dobar osjećaj. Nasuprot tome, žene koje imaju poteškoće s orgazmom često imaju problem s koncentracijom na osjećaje zadovoljstva.

Zato je savjet muškarcima da ohrabre svoju partnerku da se prepusti fantazijama. To poručuje autor istraživanja Fransoaz Adam i naglašava: „Prljave misle su apsolutno dobrodošle“. One mogu biti vrlo raznolike i individualne, odražavajući različite želje, preferencije i potrebe svake osobe.

U kontekstu partnerstva, komunikacija o seksualnim fantazijama može obogatiti seksualni život i stvoriti dublju povezanost između partnera. Važno je da oba partnera budu otvorena i da se podržavaju da bi razgovarali o svojim željama i granicama.

(Zadovoljna.rs – Foto: Arhiva)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *