TV K3

android aplikacija

instaliraj

Zbog ebole jedna osoba pod nadzorom

Institut za javno zdravlje saopštio je da u Crnoj Gori trenutno nije potvrđeno obolijevanje od ebole, ali da je pod zdravstvenim nadzorom jedno lice koje je doputovalo iz države zahvaćene zarazom.

Zbog ebole jedna osoba pod nadzorom

Nadzor je sproveden na osnovu rješenja zdravstveno-sanitarne inspekcije, ali nijesu precizirali koliko on traje.

“Institut prati epidemiološku situaciju. Ministarstvo zdravlja koordinira aktivnostima na ovom polju u cilju zaštite zdravlja građana”, saopštili su iz Centra za kontrolu i prevenciju bolesti.

U susjednoj Srbiji je pod zdravstveni nadzor stavljeno 14 ljudi koji su doputovali iz područja ugroženih ebolom.

Najnovija epidemija ebole je započela u Gvineji, a proširila se na Liberiju, Sijera Leone i Nigeriju. Dosad je preminulo 1.069 ljudi.

Institut za javno zdravlje objavio je prije nekoliko dana da je trenutni rizik od virusa za putnike u međunarodnom saobraćaju i turiste prilično nizak.

“Sva lica koja dolaze iz država u kojima je registrovana epidemija ebole, shodno važećim zakonskim propisima u Crnoj Gori, neophodno je da prilikom ulaska u Crnu Goru, na graničnom prelazu obavijeste nadležnog policijskog službenika o državama u kojima su boravila, kako bi im se po unaprijed utvrđenoj proceduri zdravstveno-sanitarnog inspektora uručio akt o stavljanju pod zdravstveni nadzor u trajanju od 21 dan”, saopštio je tada Institut. VIJESTI

Komentarišite

Your email address will not be published.