TV K3

android aplikacija

instaliraj

Vulin: U Srbiji trenutno blizu 3.000 migranata

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio je danas da je u Srbiji trenutno blizu 3.000 migranata i da opada broj ulazaka u našu zemlju iz Makedonije i Bugarske.

Vulin: U Srbiji trenutno blizu 3.000 migranata

Vulin je za RTS rekao da pripadnici Vojske i MUP-a Srbije patroliraju duž granice i čuvaju našu teritoriju od ilegalnih prelazaka.

“Taj broj se smanjuje, ne zato što izbeglička kriza prolazi, već zato što smo uveli mere”, rekao je Vulin i podsetio da svako ko se nađe na teritoriji Srbije ima pravo da zatraži azil, posle čega će on biti smešten u naše centre i ući u procedure, a da će onaj ko ne bude zatražio azil biti vraćen u zemlju odakle je došao.

Bilo nepravilnosti u Juri i Geoksu

Vulin je izjavio da je u kompanijama ”Jura” i ”Geoks” bilo nepravilnosti i da se država bori protiv svakog kršenja zakona bez obzira od koga ono dolazi.

Vulin je za RTS rekao da je ”Jura” poklonila Inspekciji rada automobile 2013. godine i da ne može da ulazi u motive zašto se to radilo pre nego što je preuzeo vođenje tog ministarstva, ali da je u njegovom mandatu sprovođen zakon.

Ta kompanija je, prema njegovim rečima, u protekle dve godine imala više inspekcija nego od kako je došla u Srbiju i to uglavnom po prijavi radnika i to onih koji nisu više u radnom odnosu.

”Mi ne možemo da pomognemo nekome ko više nije u radnom odnosu. Bilo je nepravilnosti u ‘Juri’, one su ispravljene, za to su čak i kažnjeni”, rekao je Vulin, dodajući da je kontrolisan i ”Geoks” i to na osnovu prijave radnika iz proizvodnje, budući da je poslodavac organizovao prekovremeni rad više nego što zakon dozvoljava.

Ta kompanija je, prema njegovim rečima, platila taj prekovremeni rad, ali ju je ministarstvo upozorilo da to ne može i da prekovremeni rad mora biti organizovan u skladu sa zakonom.

”Svakako ćemo ponovo da proverimo, to je ono što možemo da radimo i što ćemo raditi”, naveo je Vulin.

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.