Vučić na mitingu u Pančevu: Srbija se suočava sa bezbroj teškoća

May 19, 2023, 4:36 pm

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je, obraćajući se na mitingu u Pančevu, da se Srbija danas suoačava sa bezbroj teškoća koje su nekad izazvane spolja, a nekad iznutra.

Naveo je da Srbija neće da odustane od onoga što je njeno, “a vi vršite pritiske kakve hoćete”.

U Pančevu se održava miting. U centru grada je postavljena bina, a okupili su se građani koji uglavnom nose zastave Srbije. Okupljanje je počelo izvođenjem himne Srbije “Bože pravde”.

Pored Aleksandra Vučića, u prvom redu skupa su gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović i premijerka Ana Brnabić.

Prethodno je bilo najavljeno da će Vučić posjetiti Južnobanatski okrug, ali je naknadno izdato saopštenje da će, zbog složene bezbjednosne situacije na Kosovu i Metohiji, Vučić tokom dana održati više sastanaka sa domaćim i stranim političkim faktorima u pokušaju stabilizacije situacije, i da će zbog toga prisustvovati samo “velikom narodnom mitingu” u Pančevu.

Podsjetimo, ranije danas je Erden Atić položio zakletvu za gradonačalnika Severne Kosovske Mitrovice, a u međuvremenu su predstvnici Srpske liste dali rok do 1. juna prištinskom premijeru Aljbinu Kurtiju da “prestane sa represijom nad srpskim narodom na KiM” uz poruku da će, ukoliko se ove ili slične akcije nastave, uslijediti odlučan odgovor srpskog naroda, prenosi Euronews.

Oglasio se i direktor Kancelarije za KiM Petar Petković koji je rekao da je “okupacija Severne Mitrovice” počela.

Izvor: Nezavisne novine

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *