Spektakl u Istočnom Sarajevu: Stiže evropska džudo elita, Srpska ima tri velike uzdanice

May 19, 2023, 5:32 pm

Spektakl u Istočnom Sarajevu: Stiže evropska džudo elita, Srpska ima tri velike uzdanice

Evropski kup za seniore u džudou biće održan predstojećeg vikenda u Istočnom Sarajevu, tačnije u opštini Pale.

Iz Džudo saveza BiH saopštili su da će umijeće na tatamiju u dvorani “Peki” pokazati 345 džudoka iz 25 zemalja. Među njima su i neki od najboljih džudista Starog kontinenta, a oči domaće publike biće uperene u Anđelu Samardžić (-57 kg), te Vasilija Vujičića (+100 kg) i Božidara Vučurevića (-90 kg).

– Nakon blistavo organizovanog Evropskog kupa za juniore u Laktašima idemo korak dalje. Evropski seniorski kup je najveće dosad organizovano takmičenje u džudou na teritoriji Republike Srpske i jedno od najvećih ikada u BiH. Gledajući ovu kalendarsku godinu i značaj takmičenja, spektakl u Istočnom Sarajevu je među dva najveća sportska takmičenja u Republici Srpskoj u 2023. godini, odmah iza teniskog turnira Srpska open. Prezadovoljni smo organizacijom i odzivom takmičara, a u subotu i nedjelju vrhunac bi bile medalje naših takmičara, i to one najsjajnije – izjavio je predsjednik Džudo saveza BiH Ognjen Pavlović.

Upravo je nedavno izabrani predsjednik saveza zajedno sa svojim timom najviše doprinio u organizaciji prošlogodišnjeg juniorskog i ovogodišnjeg seniorskog Evropskog kupa.

– Ono što bih posebno istakao kao prioritet u budućem radu jeste da će novo rukovodstvo prvenstveno jačati klubove kao osnovne sportske jedinice i raditi na masovnosti i kvalitetu kroz edukativne trening kampove. Kroz sve te aktivnosti trudićemo se da podignemo vidljivost saveza i našeg sporta na jedan viši nivo, pa da se na budućim takmičenjima ovako visokog ranga ne nadamo, nego da računamo na medalje naših takmičara – zaključio je Pavlović.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *