Uništena NATO bomba teška 1.000 kg, pogledajte trenutak eksplozije

April 21, 2024, 3:26 pm

Sa gradilišta u naselju Stevan Sinđelić u Nišu uklonjena je avio-bomba zaostala iz NATO bombardovanja.

Bomba je potom prebačena na sigurnu lokaciju u Gadžinom Hanu gdje je uspješno uništena, saopšteno je iz MUP-a. Evakuisani građani mogu da se vrate u svoje domove.

U kamenolomu u Gadžinom Hanu bezbjedno je uništena avio-bomba zaostala iz NATO bombardovanja, a koja je prethodno uklonjena sa gradilišta u Nišu, saopštio je MUP.

Riječ je o avio-bombi MK 84, težine oko 1.000 kilograma sa eksplozivnim punjenjem od 430 kilograma.

Bomba je prethodno uklonjena sa gradilišta u naselju Stevan Sinđelić u Nišu, a evakuisani građani iz ovog naselja mogu da se vrate u svoje domove, rekao je v.d. pomoćnika ministra i načelnik Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Luka Čaušić.

Čaušić je objasnio da je avio-bomba uz policijsku, protivpožarnu i medicinsku pratnju, sa tri policijska vozila, dva vozila Tima za uništavanje EOR, jednim vatrogasnim vozilom i vozilom Hitne pomoći, u 9.25 časova izmještena sa teritorije grada Niša, saopštio je MUP, prenosi RTS.

Čaušić je zahvalio i svim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova koji su učestvovali u ovoj efikasnoj akciji, ali i svim gradskim službama i Gradskom štabu za vanredne situacije grada Niša.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *