Uhapšen Hamdija Lipovača

December 17, 2014, 9:44 am

Lipovača je uhapšen u porodičnoj kući u Midžića mahali u Bihaću. Federalni mediji javljaju da policija, po nalogu Kantonalnog tužilaštva Bihać, pretresa više lokacija na području tog grada.

Nakon hapšenja, Lipovaču su pripadnici policije odvezli u zgradu kantonalne Vlade, odakle je, kako mediji nezvanično saznaju, izuzeta i određena dokumentacija, kao i, navodno, određena količina računarske opreme.

Istražioci Federalne uprave policije ranije su utvrdili da postoje osnove sumnje da je Lipovača u vrijeme dok je obavljao dužnost načelnika Opštine Bihać i to 2007. godine prekoračio granice službenog položaja tako što je, suprotno Zakonu o javnim nabavkama BiH, potpisao Aneks osnovnog ugovora, kao i Ugovor o izvođenju dodatnih radova na određenim građevinskim objektima u Bihaću u iznosu od 1.292.000 KM.

Nedavno je u okviru ove istrage protiv Hamdije Lipovače, na objektu Sportsko-rekreacionog objekta STENS u Bihaću, provedeno vještačenje.

Inače, u vrijeme kad je podnesena, ovo nije bila prva prijava protiv Hamdije Lipovače. U aprilu 2013. objavljeno je da FUP provodi istragu u vezi sa slučajem Gradski trg, privatizacijom Una-banke i drugim, takođe iz vremena kad je bio načelnik Opštine Bihać.

Klix.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *