U Srpskoj 45 novozaraženih, jedno preminulo

September 9, 2022, 9:59 am

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama Sv. Vračevi u Bijeljini i Sv. apostol Luka u Doboju izvršeno je testiranje 115 laboratorijskih uzorka, a virus korona potvrđen je kod 45 osoba.

Radi se o 17 muškaraca i 28 žena, od kojih je 10 mlađe, 16 srednje i 19 starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 24 osobe su iz Banjaluke, osam iz Bijeljine, tri iz Zvornika, po dvije iz Bratunca, Srpca i Šekovića, po jedna iz Doboja, Mrkonjić Grada, Čelinca i Šamca.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljen je jedan smrtni slučaj. Radi se o muškarcu starije životne dobi iz Dervente.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 118.494 slučaja virusa korona, a preminulo je ukupno 6.517 osoba kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, testirane su ukupno 439.774 osobe.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 90, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 48, a u ostalim bolnicama 42. Na respiratoru je šest osoba, pet u Univerzitetsko kliničkom centaru Republike Srpske i jedna u Bolnici Doboj.

Nezavisne novine

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *