TV K3

android aplikacija

instaliraj

Tužilaštvo se neće oglašavati o novim saznanjima u slučaju Lane Bijedić

Tužilaštvo se neće oglašavati o novim saznanjima u slučaju Lane Bijedić

Tužilaštvo Zapadno-hercegovačkog kantona do daljnjeg neće davati izjave u slučaju ubistva Lane Bijedić.

Zbog pogrešnih interpretacija te zloupotrebe neformalnih razgovora od pojedinih medijskih kuća, Tužilaštvo ZHK do daljnjeg neće davati izjave, odnosno informacije u slučaju pronalaska tijela Lane Bijedić iz Mostara, saopštio je to Josip Aničić, postupajući tužilac u ovom slučaju.

– Nanosi se ogromna šteta u istraživanju ovog slučaja i stvara se pogrešna percepcija u javnosti koja je ionako uznemirena ovim nemilim događajem. O ovom slučaju ćemo obavijestiti javnost kada tužilaštvo to bude smatralo za shodno. Mogu potvrditi da sve policijske agencije u BiH koje su uključene u ovaj slučaj ulažu maksimalne napore da se riješi ovaj slučaj – saopštio je Aničić.

Dvanaest dana od ubistva Lane Bijedić ubica je još na slobodi, ali vještačenja automobila koji se povezuju s tim svirepim zločinom mogla bi otkriti njegov identitet.

Policija je locirala dva sumnjiva automobila te će se danas uz prisustvo vlasnika izvršiti vještačenje. Riječ je o vozilima BMW i “fiat” koja se povezuju s jednom osobom koja je te kobne nedjelje u jednom selu pored Ljubuškog zamijenila svoj BMW za”fiat”.

Podsjećamo, 19-godišnja Lana Bijedić pronađena je mrtva u rijeci Studenčici kod Ljubuškog.

(Klix – Foto: Avaz/RAS Srbija)

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.