Tri genijalna trika sa lakom za nokte

May 11, 2024, 6:45 am

​Lak za nokte mnogim curama jedan je od najdražih kozmetičkih proizvoda. Dobar lak za nokte koji pristaje uz našu odjeću može dati završni pečat izgledu.

Takođe, odličan je ako neko ne želi nositi prstenje ili narukvice, ali ipak želi da mu ruke izgledaju lijepo. Lak za nokte koristimo često, zbog čega vrijedi znati ove trikove…

1. Napravi sama svoj lak za nokte

Imaš li sjenku za oči u boji koja ti je toliko lijepa da bi je rado nosila na noktima? Nema problema! Sve što ti treba je sjenka i prozirni lak za nokte, prenosi Miss7. Prozirni lak uspi u posudicu (najbolje manju plastičnu posudicu) i uzmi sjenku po želji, koju lagano sastružeš štapićem. Zatim pomiješaj sjenku sa prozirnim lakom dok više ne budu vidljive grudvice. I to je to! Kreirala si svoju omiljenu boju laka za nokte!

2. Pretvori sjajni lak u mat

Pomoću ovog jednostavnog trika svaki sjajni lak za nokte možeš pretvoriti u mat.  Sve što trebaš je malo jestivog skroba. Stavi malo laka za nokte u plastičnu zdjelicu i umiješaj skrob. Ali, tek toliko da se lak za nokte i dalje lako nanosi. I dobila si mat lak za nokte!

3. Kako da ti boja bude što intenzivnija

Kako bi boja tvog laka za nokte još više došla do izražaja, umjesto temeljnog laka nanesi bijeli lak. Zbog toga jako svijetle boje lakova za nokte izgledaju još intenzivnije!

Ne tresi bočicu laka za nokte

Skoro svi ovo radimo: prije lakiranja noktiju protresemo lak za nokte koji nismo dugo koristili. A to se ne bi trebalo raditi. Naime, ako neko vrijeme ne koristimo lak za nokte, različiti slojevi će se taložiti u bočici. Kada se protrese lak za nokte, kiseonik ulazi u boju sa samog vrha i to stvara mjehuriće vazduha u laku. One tada postaju vidljive prilikom lakiranja u obliku izbočina i malih mjehurića. Umjesto toga bi trebalo vrtjeti ili kotrljati bočicu. Takođe, može se pokušati zagrijati lak za nokte trljajući ga između dlanova prije otvaranja. Time lak za nokte ponovno postaje tečan i boja se može ravnomjerno nanijeti.

(Tekst i foto: Nezavisne novine)

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *