Teslić: Rekonstrukcija škole u Ugodnoviću (VIDEO)

September 23, 2022, 2:27 pm

U Mjesnoj zajednici Ugodnović u opštini Teslić, u toku su radovi na rekonstrukciji i uređenju unutrašnjeg dijela centralnog objekta Osnovne škole “Petar Kočić“. Riječ je o projektu koji se najvećim dijelom finansira sredstvima opštine Teslić, a vrijednost radova iznosi oko 300.000KM.

Osnovnu školu „Petar Kočić“ u teslićkoj mjesnoj zajednici Ugodnović pohađa oko 100 učenika, a nastavku u centralnom objektu škole prati njih nešto više od sedamdest. Rekonstrukcija unutrašnjeg dijela objekta koja je trenutno u toku, donijeće bolje uslove za đake ovog kraja, saglasni su kako u rukovodstvu škole, tako i u Savjetu mjesne zajednice.

Rekonstrukcija objekta provodi se u u okviru projekta „Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH“ koji realizuju opština Teslić u UNDP. Ukupna vrijednost radova koji se najvećim dijelom finasiraju iz lokalnog budžeta iznosi oko 300.000 KM.

Tokom 2019. godine u saradnji sa Razvojnim programom UNDP-a urađena je rekonstrukcija vanjskog dijela objekta škole, koja je podrzumijevala postavljane termoizolacione fasade, zamjenu vanjske stolarije i krova, kao i dogradnju samog objekta.

Izvor: TV K3

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.