Svjedok kaže da su ga nagovarali da prodaje drogu

January 22, 2015, 5:38 pm

U Okružnom sudu u Banjaluci danas je nastavljeno suđenje suspendovanim inspektorima Centra javne bezbjednosti Banjaluka Srđanu Raduloviću, Ognjenu Stijaku i Marku Kovačeviću koji su osumnjičeni za prodaju heroina i marihuane na području grada Banjaluka.

Suvara je na sudu istakao da ga je sa Radulovićem upoznao inspektor Siniša Krajinović 2013. godine koji ga je, takođe, nagovarao da prodaje drogu.

“Radulović me je tada ubjeđivao `hajde da radimo, zaradićemo dosta para, ja sam šef Odjeljenja za narkotike i niko te neće dirati`”, rekao je Suvara, koji je tada odbio da sarađuje sa inspektorima, kao i nakon ubjeđivanja Gorana Bošnjaka.
On kaže da su ga zbog toga kasnije hapsili uhapšeni inspektori, zbog navodnog povređivanja i otimanja Bošnjaka.

Krajinović nije optužen, a osim Radulovića, Stijaka i Kovačevića optuženo je još pet inspektora koji se terete za iznude iskaza, falsifikovanje i zloupotrebu položaja.
Branilac optuženog Radulovića, advokat Branko Gudalo prigovorio je iskazu Suvare, rekavši da on ima motiv da laže i da je nepouzdan, da je osuđivan za ubistvo i da ga je Radulović hapsio, te se na ovaj način sveti osumnjičenom.

Specijalno tužilaštvo Radulovića, Stijaka i Kovačevića tereti da su bili organizovana grupa koja je prodavala heroin i marihuanu na području grada Banjaluka od kraja 2010. do oktobra 2013. godine.
Suđenje osumnjičenim inspektorima CJB Banjaluka nastavlja se sutra u 9.00 časova.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *