Štrajk nastavnika u Osnovnoj školi u Petrovu

June 16, 2017, 6:45 am

Nastavnici u Osnovnoj školi “Vuk Karadžić” u Petrovu stupili su jutros u štrajk, koji će trajati dok ne bude riješena situacija u vezi sa imenovanjem vršioca dužnosti direktora te obrazovne ustanove.

Predsjednik sindikata škole Vanja Maksimović rekla je da je štrajk najavljen, te da ostaju pri zahtjevu da o rješavanju problema razgovaraju sa resornim ministrom Danetom Maleševićem. Već devet dana u Osnovnoj školi “Vuk Karadžić” u Petrovu ne odvija se nastava, jer roditelje neće da šalju djecu na nastavu.

Nastavnici su 6. juna uputili zahtjev Ministarstvu prosvjete i kulture Republike Srpske za povlačenje rješenja o imenovanju Davorina Adamovića za vršioca dužnosti direktora, tvrdeći da nije doneseno u skladu sa Zakonom o osnovnom obrazovanju, kao i akt o odbijanju saglasnosti za imenovanje kandidata Školskog odbora Vedrane Brkić, koja ima saglasnost i podršku ovog kolektiva.

Ministar prosvjete i kulture Srpske Dane Malešević ranije je rekao da je vršilac dužnosti direktora Osnovne škole “Vuk Karadžić” iz Petrova imenovan u skladu sa zakonom. Malešević tvrdi da Školski odbor nije na vrijeme raspisao konkurs u skladu sa starim zakonom, na osnovu kojeg je bio dužan da tri mjeseca prije isteka mandata bivšem direktoru škole raspiše konkurs i sprovede proceduru predlaganja resornom ministarstvu novog direktora.

 

Izvor: SRNA

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *