Stanivuković o slučaju “Sara”: Sve je nadrealno, stojimo na raspolaganju roditeljima

April 3, 2024, 12:25 pm

Draško Stanivuković, gradonačelnik Grada Banjaluka, rekao je da Gradska uprava, te Gradsko groblje Banjaluka stoje na raspolaganju roditeljima male Sare.

“Sve dokumente i sve papire do kojih možemo doći, i koje postoje u evidenciji stavićemo ovog trena na maksimalno raspolaganje. Razgovarao sam sa svojim savjetnicima iz različitih oblasti da kontaktiraju porodicu i da sve što se očekuje od nas, i više od toga, biće maksimalno dostupno”, kazao je Stanivuković.

Poručio je da Grad u ovom slučaju pristupa veoma oprezno.

“Mi smo obazrivi prema toj priči kako ne bi neko govorio da se politički pristupa prema toj temi. To je jedna važna tema, koja otvara mnoge teme i mnoga pitanja, zato je važno da se tu postavimo društveno odgovorno”, naveo je Stanivuković.

Što se tiče Gradskog groblja Banjaluka, dodao je, tamo postoje i druge stvari na koje se dodatno sumnja.

“Mi se već bavimo time, ali podatke koje imamo daćemo. Naravno da Groblje treba da vodi evidenciju o svemu onome što je u nadležnosti samog preduzeća. Posegnućemo za dokumentacijom. Ono što je do nas, javnosti i porodici će biti dostupne”, istakao je Stanivuković.

Na pitanje da li je gledao film “Gdje je Sara?”, kaže:

“Pogledao sam. Stvari mi djeluju nadrealno, ne može čovjek pomisliti da to može biti tako. Ali vidimo šta se dešava kod nas i da može i ovdje da se desi tako nešto. Rano je da iznosim bilo kakve tvrdnje čvrstog stava, ali mogu i želim da budem podrška i da na kraju tu priču otkrijemo”.

Priznao je da su ga Sarini roditelji kontaktirali prije nego što je film objavljen.

“Nezavidna je pozicija, nisam tužilac. Predlažem da se MUP bavi ovim temama, a ne spekulacijama. Bićemo u kontaktu sa porodicom, bićemo otvoreni za medije čim budemo imali nekih informacija”, poručio je gradonačelnik Banjaluke.

Nezavisne novine

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *