Srpski fudbaleri ove zime plaćeni desetine miliona evra

February 22, 2024, 9:06 am

Srpski fudbaleri cijenjeni su na evropskom tržištu. Brojke su egzaktna stvar, a one kažu da je na transferima čiji su akteri bili igrači iz Srbije potrošeno tačno – 44.380.000 evra!

Zimski prelazni rok donio je zanimljive brojke.

Kurir se bavio podacima koji uključuju transfere fudbalera unutar klubova Superlige, zatim iz prvenstva Srbije u inostranstvo, te iz stranih zemalja u strane zemlje, a koji su uzeti sa specijalizovanog portala Transfermarkt. Posebno je zanimljiva stavka vezana za prodaju igrača iz Superlige, koja pokazuje da je prvenstvo Srbije potcijenjeno od javnosti i da u njemu i dalje stasavaju ozbiljni fudbaleri.

FOTO: FK PARTIZAN
FOTO: FK PARTIZAN

Prvih pet najvećih transfera srpskih fudbalera ove zime ostvareni su baš iz Superlige. U glavnim ulogama bili su Jovan Mijatović, Kosta Nedeljković, Miloš Luković, Mihajlo Ilić i Kristijan Belić.

Na izlaznim transferima Crvena zvezda je na dvojici igrača stasalih u svojoj omladinskoj školi zaradila čistih 15.600.000 evra, Partizan je dobio 9.500.000 evra, s tim što će 2.000.000 morati da ustupi Čukaričkom, dok je IMT napravio sjajan posao uzevši 4.700.000 evra.

FOTO: FK CRVENA ZVEZDA
FOTO: FK CRVENA ZVEZDA

Kada Traktoristi dodaju još milion evra za Nikolu Vukića mogu slobodno reći da su napravili najveći posao u istoriji kluba.

Najveći ulazni transfer u Superligi ove zime napravila je Crvena zvezda koja je za 2.000.000 evra iz lučanske Mladosti dovela Uroša Sremčevića. Trošio je i Partizan, pa su oni za dva igrača, Nikolu Kovačevića i Nikolu Miličića ukupno dali 1.100.000 evra.

Što se tiče Srba koji igraju u inostranstvu treba istaći dvojicu igrača, nepoznatih široj domaćoj javnosti. Nekadašnji junior Partizana Andrej Ilić prešao je iz norveške Valerenge u francuski Lion za skoro četiri miliona evra. Bojan Radulović-Samouković koji je rođen u španskoj Ljeidi, iz finskog Helsinkija došao je u engleski Hadersfild za nešto manje od milion i po evra.

Top pet transfera u evrima

Jovan Mijatović iz Crvene zvezde u Njujork Siti 8.000.000

Kosta Nedeljković iz Crvene zvezde u Aston Vilu 7.600.000

Miloš Luković iz IMT-a u Strazbur 4.700.000

Mihajlo Ilić iz Partizana u Bolonju 4.500.000

Kristijan Belić iz Partizana u AZ Alkmar 4.000.000

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *