ChatGPT šalje korisnicima uznemirujuće poruke

February 22, 2024, 9:04 am

ChatGPT ima problema u radu, što se ogleda u slanju čudnih poruka korisnicima.

Posljednjih sati, ovaj četbot nekim korisnicima odgovara na upite dugim i besmislenim porukama, miješa jezike, i brine korisnike sugerišući da je “u prostoriji sa njima”.

U jednom primjeru objavljenom na Redditu, korisnik je sa ChatGPT-jem o džez albumima, a odgovor mašine je ubrzo postao: “Srećno slušanje!” i slične gluposti. Drugi korisnik je na pitanje “Šta je računar?” dobio pasuse i pasuse besmislica.

“To radi kao dobro djelo mreže umjetnosti za zemlju, miš nauke, lako izvlačenje nekoliko tužnih stvari, i konačno, to je svjetska kuća umjetnosti, samo na jednom poslu u ukupnom ostatku”, piše jedan primjer odgovora na to pitanje.

U drugom primjeru, ChatGPT je izrekao besmislice kada su ga pitali kako da se osuši paradajz. Jedan od koraka je sugerisao korisnicima da ga “koriste kao voljeni”, i da “ostave zalogaj ploda u svojoj voljenoj kuhinji”. Neki korisnici su pisali da sistem gubi kontrolu nad jezicima koje govori, a kod nekih su stigli i zabrinjavajući odgovori na upite.

Zamoljen za pomoć u vezi sa problemom kodiranja, ChatGPT je napisao dugačak, neuredan i uglavnom besmislen odgovor koji je uključivao frazu “Ponašajmo se kao da je AI u prostoriji”.

Na zvaničnoj internet-stranici, OpenAI je napisao da su primjetili probleme i da rade na njihovom uklanjanju, ali ne i šta su uzroci, prenosi “b92”.

(Nezavisne – Foto: Ilustracija)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *