Šokantan detalj ubistva u Prijedoru otkriven tokom obdukcije

January 24, 2023, 11:13 am

Ubistvo Prijedorčanke Nede Milojević (44) jedno je od najmonstruoznijih koja su se proteklih decenija dogodila na području regije, otkrili su novi dokazi pronađeni tokom istrage, saznaje Srpskainfo.

Novi dokazi ukazuju da je bolesno ljubomorni Žarko Zorić (39) žrtvu izbo nožem, a zatim je teško povrijeđenoj partnerki stavio sunđer u usta kako slučajno ne bi mogla dozvati pomoć.

Pretpostavlja se da je uzrok smrti tako bilo gušenje, pored iskrvarenja.

Istražioci su u međuvremenu pronašli dva noža za koja se pretpostavlja da su korištena u ubistvu četrdesetčetvorogodišnje Prijedorčanke.

Izvor Srpskainfo iz istrage otkrio je da su na jednom nožu primjećena oštećenja. Da li su ona nastala tokom ubistva ili ranije, utvrdiće vještačenje koje je naredilo Okružno javno tužilaštvo u Prijedoru.

Zorić je u međuvremenu priznao ubistvo Milojevićeve u potpunosti.

Istražioci su sada došli do kompletne slike ubistva koje je šokiralo javnost, a čiji je motiv bila bolesna ljubomora osumnjičenog.

Napad s leđa
Zorić je tako 20. januara u jutarnjim časovima nakon svađe Milojevićevu napao s leđa i prvo je ubo nožem u potiljak.

Jedan od uboda bio je toliko dubok da je žrtvi povrijedio kičmenu moždinu.

Nakon ovoga uslijedilo je više uboda takođe po vratu i glavi, a obdukcijom su pronađene i posjekotine na rukama, što govori da se nesrećna žena u posljednjim trenucima svoga života branila od pomahnitalog ubice.

zarko zoric i neda milojevic ubistvo prijedorFOTO: FACEBOOK/SCREENSHOT
Nakon što je partnerku izbo noževima, Zorić nije stao, već je teško povrijeđenoj ženi u ustao stavio i sunđer.

Zatim je podmetnuo vatru u stanu, nadajući se da će tako prikriti tragove mučkog zločina i mirno izašao napolje, kao da se ništa nije dogodilo.

Zahvaljujući brzoj intervenciji prijedorskih vatrogasaca spriječena je veća tragedija, jer se zapaljeni stan nalazi u starijoj, trošnoj zgradi.

Brza intervencija i gašenje požara spriječili su tako potencijalnu tragediju, ali i oštećenje tijela.

Tokom uviđaja odmah je utvrđeno da se radilo o nasilnoj smrti, jer su bile jasno vidljive višestruke povrede na Nedi Milojević, koja je inače bila i vlasnica stana.

Tokom istrage komšije nesrećne Prijedorčanke ispričale su istražiocima da su noć uoči ubistva i u jutarnjim časovima na dan ubistva iz stana čuli svađu.

Upravo je ovaj podatak bio jedan od krunskih dokaza da su se žrtva i osumnjičeni poznavali, što je omogućilo brzo otkrivanje identiteta ubice.

Doživotni zatvor
– Znalo se da sa Milojevićevom boravi upravo osumnjičeni Zorić, pa su ga policajci pozvali i ubrzo uhapsili. Tokom hapšenja, osumnjičeni nije pružao otpor, a kada su ga uhvatili bio je pijan i izbezumljen- otkrio je izvor iz istrage.

Nakon kriminalističke obrade u policiji, Zorić je prebačen u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva u Prijedoru.

Nakon saslušanja, postupajući tužilac zatražio je određivanje jednomjesečnog pritvora o kojem će odlučiti Okružni sud u Prijedoru.

Mladen Mitrović glavni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Prijedoru, ranije je za Srpskainfo potvrdio da se osumnjičeni tereti za krivična djela teško ubistvo i izazivanje opšte opasnosti.

Žarku Zoriću prijeti doživotni zatvor.

Naime, prema Krivičnom zakoniku RS za ubistvo koje je kvalifikovano kao teško ubistvo zaprijećena je kazna doživotnog zatvora.

Na visinu izrečene zatvorske kazne svakako će uticati otežavajuće, ali i olakšavajuće okolnosti koje sud primjenjuje u skladu sa zakonom.

Posebno otežavajuće okolnosti na strani Zorića biće upornost prilikom izvršenja krivičnog djela, jer je nesrećnu ženu čak osam puta izbo po tijelu, a zatim i dva puta po rukama.

Pored ove, sud će posebno cijeniti i to što je osumnjičeni nakon zločina pokušao prikriti ubistvo tako što je zapalio stan. Ovim činom Zorić je u opasnost doveo i druge stanare pa mu je na teret stavljeno i krivično djelo izazivanja opšte opasnosti. Za ovo krivično djelo KZ RS je zaprijetio kaznom do 10 godina zatvora.

Srpskainfo

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *