Dječak preminuo nakon spuštanja niz tobogan u termama

January 24, 2023, 11:42 am

Sloveniju potresa tragedija u kojoj je život izgubilo sedmogodišnje dijete koje se utopilo u bazenu u poznatim termana Ptuj.

Spasioci su odmah pojurili po dijete i pokušali su da ga reanimiraju do dolaska hitne pomoći. Vidno potreseni su dali su sve od sebe da spasu dijete, ispričali su svjedoci.

Kako pišu Slovenske Novice, dijete je bilo na proslavi rođendana.

“Spasioci su iz bazena dečaku pružili prvu pomoć do dolaska Hitne pomoći Ptuj koja je dječaka potom prevezla u Opštu bolnicu Dr. Jožeta Potrča Ptuj”, objavila je Uprava Republike Slovenije za zaštitu i spasavanje.

Policijska uprava Maribor saopštila je da je dječak preminuo u bolnici, prenosi portal Slovenske novice.

“Oko 12.30 sati PU Maribor dobila je dojavu o incidentu gdje se u bazenu utopilo dijete. Dječak je prevezen u bolnicu, ali je uprkos ljekarskoj pomoći preminuo u bolnici. Policija intenzivno prikuplja informacije o okolnostima događaja. Na mjestu događaja dežurni su istražni sudija i državni tužilac”, rekla je Anita Kovačič Čelofiga, portparolka mariborske policijske uprave.

Šok je bio veliki za sve prisutne, ne samo za posjetioce Termi, tragična smrt pogodila je i sve zaposlene i vođstvo Termi Ptuj.

“Tokom tragičnog događaja jedno dijete ležalo je bez svjesti te je kasnije umrlo u bolnici. Tokom događaja u vodenom parku bilo je prisutno svo potrebno osoblje. Na mjestu nesreće hitnu pomoć su odmah pružili spasioci, pozvana je hitna pomoć. Odmah je prebačen u bolnicu, ali kasnije je preminuo. U postupku s nadležnim tijelima učestvuju i predstavnici Termi Ptuj. Istraga okolnosti još je u toku, a uzrok incidenta za sada nije poznat”, objavili su iz Termi i dodali da su šokirani i izrazili saučešće porodici.

Dodali su da su nadležnim telima dostavili traženu dokumentaciju, uključujući dokaz o odgovarajućem broju i osposobljenosti spasioca iz vode, potvrdu o odgovarajućem broju animatora i osposobljenosti animatora plivačkog kluba koji su sprovodili animaciju, te potvrdu o pregledu i tehničkoj ispravnosti kupališnih objekata i opreme.

Kako se nezvanično saznaje s bazena, zabava na kojoj je bilo desetak djece bila je pri kraju, dio djece još se spuštao niz tobogan s kojeg je nesrećni dečak izašao nepomičan, a nakon slijetanja u vodu, počeo se daviti, prenosi 24sata.

Više će otkriti istraga u kojoj su, osim policajaca i kriminalista PU Maribor, učestvivali i dežurni istražni sudija Okružnog suda u Ptuju i tamošnji dežurni državni tužilac koji će zajedničkim snagama pokušati da rasvijetle sve okolnosti. O događaju je obaviještena i Inspekcija za prirodne i druge nesreće.

Dežurni mrtvozornik naložio je obdukciju kako bi se utvrdilo da li je dječak, za kojeg se pretpostavlja da je plivač, zbog mogućeg udarca ili pogoršanja zdravstvenog stanja izgubio svijest.

Nezavisne novine

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *