Šojgu više nije ministar odbrane, evo ko je novi

May 12, 2024, 7:45 pm

Predsednik Rusije Vladimir Putin predložio je imenovanje Andreja Belousova za ministra odbrane.

“Savet Federacije primio je kandidate koje je predložio predsednik Rusije Vladimir Putin za funkcije šefova niza federalnih ministarstava i resora. Za ministra odbrane predložen je Andrej Removič Belousov” , navodi se u saopštenju, prenosi Ria.ru,

Prema saopštenju, prenosi Tanjug, ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov zadržaće poziciju.

Novoizabrani ruski premijer Mihail Mišustin podneo je u subotu Državnoj dumi predlog kandidata za ministare u njegovoj vladi, izuzev za ministre iz sektora bezbednosti i spoljnih poslova.

Ruski predsednik Vladimir Putin potpisao je u petak ukaz o ponovnom imenovanju Mihaila Mišustina za premijera Ruske Federacije.

Prema ukazu, Mišustin će imati deset zamenika, uključujući jednog prvog potpredsednika vlade, jednog potpredsednika vlade – opunomoćenog predstavnika predsednika države u Dalekoistočnom federalnom okrugu i jednog zamenika premijera, odnosno predsednika Kabineta ministara, prenosi TASS.

Nakon što je Putin u utorak položio zakletvu i preuzeo novi, peti predsednički mandat, ruska vlada je, u skladu sa Ustavom Ruske Federacije, podnela ostavku.

(Telegraf. rs/Tanjug) Foto: Tviter

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *