SO Čelinac: Usvojen Nacrt rebalansa budžeta za 2022. i Nacrt budžeta za 2023. godinu (VIDEO)

November 23, 2022, 3:23 pm

Nacrt odluke o usvajanju rebalansa budžeta opštine Čelinac za 2022. godinu u iznosu od 13.080.000. KM usvojen je na današnjoj sjednici lokalnog parlamenta, što je za 2.950.000 veći budžet u odnosu na usvojeni budžet za 2022. godinu.

Prvi čovjek opštine Čelinac Vlado Gligorić ističe da postoji više razloga za uvećanje budžeta, kao i da je iza Čelinca uspješna godina.

“Treba napomenuti da su sva ova sredstva i punjenje budžeta ostvareni i zbog povećanja prihoda od indirektnih poreza i drugih poreskih prihoda, a nešto i od naših vlastitih prihoda”, rekao je načelnik Čelinca Vlado Gligorić.

Odluku o usvajanju nacrta rebalansa budžeta odbornici iz reda PDP-a nisu podržali.

“Imali smo niz primjedbi na rebalans budžeta. Ništa nije završeno, ništa nije urađeno. Nemamo ni jedan seoski vodovod završen, svake godine se samo nešto razvodnjava. Više para je bilo u rebalansu, ali zbog PDV-a”, ističe odbornik PDP-a u Skupštini opštine Čelinac Goran Tubak.

Odbornici lokalnog parlamenta usvojili su i Nacrt odluke o usvajanju budžeta opštine Čelinac za 2023. godinu u iznosu od 11.700.000 KM, a načelnik opštine kaže da je predviđeni budžet za 2023. godinu veći za 1.600.000 KM od usvojenog budžeta za ovu godinu.

Na današnjem zasijedanju usvojena je i Odluka o stipendiranju učenika i studenata kao i izmjena Odluke o javnom vodovodu. Bilo je rasprave i o programu rada JU Dječiji vrtić “Neven”, a sve tačke dnevnog reda su usvojene.

TVK3

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *