Kojić: Sud BiH najodgovorniji što je Mahmuljin u bjekstvu

November 23, 2022, 4:02 pm

 Sud BiH je najodgovorniji što je presuđeni ratni zločinac Sakib Mahmuljin van BiH, rekao je Srni predsjednik Organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Srebrenica Branimir Kojić, koji smatra da je sve to “po naredbi Bisere Turković”.

Kojić je istakao da Sud BiH godinama baca prašinu u oči javnosti ali i porodicama žrtava.

Da bi pokazali sav bezobrazluk, kaže Kojić, ovaj sud treći put i to baš danas otkazuje i početak suđenja optuženom Ejupu Ganiću i ostalima, ponovo pod izgovorom bolesti jednog od osumnjičenih.

“Smatram da je pravosuđe BiH bolesno i da boluje od neizlječive bolesti, a to je mržnja prema Srbima”, ocijenio je Kojić.

Ne bi ga, kaže Kojić, začudilo da je Mahmuljin trenutno u Kataru i da zajedno sa Turkovićevom gleda fudbalsko prvenstvo.

Prema njegovim riječima, iz Suda BiH daju neke izjave kako će preuzeti radnje da bi Mahmuljin bio na izdržavanju kazne, a taj Sud je propustio da preduzme te radnje o kojima sada priča odmah po izricanju sramno niske presude.

Kojić smatra da bi dobio više godina robije da je obio prodavnicu, ali da ni ovo neće odležati jer će Sud BiH učiniti sve da ga sačuva od zatvora.

“Srbe su tek operisane dvodili u pritvor, pripadnici Sipe upadali su u ranu zoru porodicama sa malom djecom po nalogu Suda BiH i što je najstrašnije u porodicu u kojoj je majka koja je izgubila dva sina i supruga”, podsjetio je Kojić.

On smatra da rat u BiH i dalje traje samo što se Srbi ubijaju na dva načina, jedan je hapšenje i osuđujuće presude na dugogodišnju robiju, a drugi što se porodice žrtava ubijaju ovakvim postupcima Suda u kojem su i dalje ratni kadrovi.

Osuđeni ratni zločinac Sakib Mahmuljin nije se odazvao pozivu Suda BiH za uručenje uputnog akta za izdržavanje osmogodišnje kazne zatvora zbog zločina nad zarobljenim srpskim civilima, sanitetskim osobljem i vojnicima na području Ozrena i Vozuće 1995. godine, potvrđeno je Srni u Sudu BiH.

Sud BiH je krajem aprila izrekao Mahmuljinu pravosnažnu zatvorsku kaznu od osam godina zbog zastrašujućih zločina nad zarobljenim srpskim civilima, sanitetskim osobljem i vojnicima na području Ozrena i Vozuće 1995. godine. Umjesto u zatvor, Mahmuljin je napustio BiH i otišao u Tursku. SRNA

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *