SO Brod: Usvojen Izvještaj o radu načelnika opštine (VIDEO)

March 29, 2023, 2:41 pm

Оdlukom skupštinske većine opštine Brod na današnjoj sjednici lokalnog parlamenta usvojen je Izvještaj o radu načelnika opštine za proteklu godine. Rasprave bilo je i oko Prijedloga programa o održavanju lokalnih puteva. Jedni kažu da je stanje zadovoljavajuće, dok je opozicija uložila i amandman na ovu odluku, koji nije prihvaćen.

Izvještaj o radu načelnika opštine Brod za proteklu godinu usvojen je na današnjem zasijedanju glasovima skupštinske većine. Prvi čovjek Broda Zoran Vidić kaže, da je protekla godina bila izazovna, kao i da je zajedničkim djelovanjem neophodno rješavati ključna pitanja i u narednom periodu.

Iako se načelnik opštine Brod Zoran Vidić javno izvinio zbog susreta sa predsjednikm Hrvatske Zoranom Milanovićem u Močilima kod Broda, o ovoj temi rasprave je bilo i na današnjem skupštinskom zasijedanju.

Ipak, veliko interesovanje odbornika izazvao je Program održavanja lokalnih puteva. Rasprave je bilo oko trenutnog stanja makadamskih puteva na području ove lokalne zajednice, ali i budućeg plana za nasipanje istih. Klub odbornika SNSD-a uložio je i amandman na ovaj prijedlog, međutim skupštinka većina amandman nije prihvatila.

“Tražili smo kroz amandman da dinamika nasipanja puteva bude predviđena, međutim predlagač amandman nije prihvatio iz nekih svojih razloga. Raspravu je izazvao i susret načelnika sa predsjednikom Hrvatske, a mi smatramo da bi načelnik trebao da se izvini i na skupštinskom zasijedanju”, kaže odbornik SNSD-a Boro Radovanović.

Predsjednik Brodskog parlamenta Aleksandar Kruškonjić  kaže opština je uložila maksimalne napore u skladu sa svojim mogućnostima kako bi putevi bili prohodni.

Napominje, na većini putnih pravaca je stanje zadovoljavajuće, a najviše problema prisutno je u brdskom dijelu opštine.

Na dnevnom redu 25. Sjednice Brodskog parlamenta našlo  se ukupno 17 tačaka, a usvojena je i Odluka o davanju saglasnoti za prenos prava svojine i posjeda porodici poginulog borca.

TVK3

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *